Alapelvek

 1. A Természettudományi Kar Hallgatói Önkormányzat egy önkéntes hallgatókból álló mozgalom, melynek legfőbb feladata a TTK-s hallgatók képviselete a lehető legtöbb fórumon.
 2. A TTK HÖK a hallgatói érdekképviseletet - az Egyetem Küldetésnyilatkozatával összhangban - az universitas eszme alapján, az egyetemi közösség részeként és nem piaci szempontok alapján látja el.
 3. Mivel a TTK HÖK tagja minden TTK-s hallgató, ezért az általuk megválasztott képviselőkből álló Küldöttgyűlés döntései a tisztségviselőkre, delegáltakra és a döntést nem támogató képviselőkre is kötelező érvényűek.
 4. A Karnak felelősséget kell vállalnia minden felvett hallgató iránt. Minden eszközzel azért kell küzdenünk, hogy a rendszerbe bekerülő, tanulásra időt nem sajnáló diákok értékes diplomát kaphassanak.
 5. A hallgatóknak a klasszikus (tanulmányi) érdekképviseleten kívül meg kell próbálni biztosítanunk minden olyan szolgáltatást, ami a Karon töltött idejüket hasznosabbá, élvezetesebbé, szakmai fejlődésüket hatékonyabbá teszi, a köztük levő szociális különbségeket csökkenti: tudományos, sport, kulturális rendezvények szervezése, ösztöndíjak lehető legigazságosabb szétosztása, kollégiumi ellátás biztosítása, külföldi tanulmányi lehetőségek felkutatása és közvetítése, szakos és kari bulik szervezése és támogatása.
 6. A TTK HÖK működésének a hallgatók felé átláthatónak kell lennie, így a kezelésében lévő pénzügyi keretekről, azoknak változásairól és a keretekről való költekezésekről folyamatosan beszámol.
 7. A TTK HÖK által (akár közvetetten) biztosított szolgáltatások ár/érték aránya a piacinál kedvezőbb kell, hogy legyen. Nem lehet célja a TTK HÖK vagy annak egyes tagjai számára öncélú vagyon felhalmozása vagy más anyagi haszon szerzése.
 8. A Hallgatói Önkormányzat önkéntességen alapul, a benne dolgozók nem piaci fizetésért, hanem a társadalmi munka öröméért tevékenykednek.
 9. A Hallgatói Önkormányzat akkor tudja hitelesen képviselni a hallgatói érdekeket, ha folyamatosan önkritikát gyakorol és érzékeny azok véleményére, akiket képvisel.
 10. A Hallgatói Önkormányzatban tevékenykedők folyamatos önképzésük és lelkesedésük okán képesek ellátni az érdekképviseleti feladatokat.
 11. A Hallgatói Önkormányzat döntéseinek pártpolitikától mentesnek kell lennie.
Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.