május 2014

Meghívó Választmányra - 2014.05.26.,hétfő, 18:00, Déli Hali Tárgyaló

Tervezett napirend:

1. Bejelentések
2. Pályázatok
3. KHTEÖ
4. Egyebek

CsatolmányMéret
Microsoft Office document icon Meghívó71.5 KB

Rektori ellenőrzés 2013

2013. február 21-től – 2013. március 07-ig terjedő időszakban az Egyetem Hallgatói Önkormányzatainál rendszerellenőrzést végzett.

Az ellenőrzés tárgya: „Az adatvédelmi és adatkezelési rendelkezések betartása”.

Az ellenőrzés célja: Annak megállapítása, hogy az adatvédelmi és adatkezelési jogszabályok, az egyetemi belső szabályzatok előírásainak megfelelően történt-e az adatkezelés, az adatkezelési rendszer működtetése megfelelő-e, biztosítja-e a zártkörűséget, illetve a jogosulatlan felhasználás elkerülését.

A vizsgálat lefolytatásához kérem szíves együttműködésüket az alábbi dokumentumok rendelkezésre bocsátásában az ellenőrzés részére:

Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) 2014

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal nem célzottan a hallgatói önkormányzatokat vizsgálta, hanem az egész egyetemet vette gorcső alá.

Amit a TTK HÖK-től kértek azok a következő adatok:

Rektori ellenőrzés 2014

2014. január 28-tól - 2014. április 30-ig terjedő időszakban az ELTE Rektori Ellenőrzési Önálló Osztálya rendszerellenőrzést végzett.

Az ellenőrzés tárgya: ,,a kiemelkedő hallgatói teljesítmény egyszeri ösztöndíjak (korábban hallgatói jutalom), illetve a sport és kulturális ösztöndíjak megállapításának, kifizetésének és elszámolásának gyakorlata"

Az ellenőrzés célja: kiemelkedő hallgatói teljesítmény egyszeri ösztöndíjak (korábban hallgatói jutalom), illetve a sport és kulturális ösztöndíjak odaítélésének, felhasználásának, kifizetésének és elszámolásának gyakorlata megfelelő-e, az ösztöndíjak indokoltsága és nagyságrendje dokumentumokkal alátámasztott és igazolt-e.

Ellenőrzések

Az utóbbi időben különböző szervek ellenőrizték, vizsgálták az ELTE hallgatói önkormányzatainak működését. Megnézték, hogy hogyan kezelik a személyes adatokat, ösztöndíjakat, hogyan intézik a napi ügyeket... és így tovább.

Az alábbi linkeken részletesen olvashattok az egyes ellenőrzések tárgyáról, az azokra készített anyagokat és a későbbi intézkedési terveket, és ezek megvalósulásáról szóló részleteket mind megtaláljátok.

Meghívó Választmányra - 2014. 05. 23., péntek, 16:00, Déli Hali Tárgyaló

Tervezett napirend:

1. Bejelentések
2. Beszámolók
3. Pályázatok
4. EFOTT Civil tér
5. Egyebek

CsatolmányMéret
Microsoft Office document icon meghivo.valasztmanyra.20140523.doc70 KB
Microsoft Office document icon Emlékeztető73.5 KB

ELTE rektori sportpályázat 2014 őszére

Az ELTE rektora és az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke pályázatot ír ki a hallgatók sporttevékenységének támogatására.

Sporttámogatásra pályázni lehet különösen a következő céllal:

    egyetemi, kari, kollégiumi szabadidős sporttevékenység (edzések, háziversenyek stb.)biztosítására;
    felsőoktatási versenyeken való részvételre, azok szervezésére.

Pályázhat az ELTE hallgatói jogviszonnyal rendelkező polgára, aki

II. világháborús áldozatok emlékműve

Az ELTE BTK 2014 őszén a Trefort-kertben emlékművet állít egykori oktatóinak, hallgatóinak, dolgozóinak, mindazoknak akik áldozatul estek a II. világháborúban. 

Erre ötletpályázatot hirdetett az ÉME Mesteriskola hallgatói részére, a nyertes pályamű kidolgozói: Bujdosó Ildikó, Fajcsák Dénes, Lukács Eszter és Szigeti Nóra, a munkájuk címe: Névsor a fugákban. 

A pályaműveket az alábbi helyszíneken lehet megtekinteni:
Természettudományi Kar: május 21-23., 10 és 16 óra között, Lágymányosi kampusz, Pázmány Péter sétány 1/C, Ásványtár, a kiállításra történő bejelentkezés: Ásványtani Tanszék, 0712. sz

A CERN főigazgatójának előadása és a „Sokszínű fizika-busz” bemutatója

Rolf Heuer, a CERN főigazgatója 2014. május 27-én az ELTE Lágymányosi Campusán nyitja meg a CERN (a világ legnagyobb részecskefizikai laboratóriuma) alapításának 60. évfordulóját ünneplő   rendezvénysorozatot és mutatja be a „Sokszínű fizika-busz” interaktív kiállítást.

A megnyitóra 13 órakor kerül sor a két épület közötti parkolóban, amely után ugyanazon a helyszínen megtekinthető a „Sokszínű fizika-busz”. 14 órától az Eötvös -teremben (Északi tömb, földszint,  0.83) Rolf Heuer, a CERN főigazgatója tart ismeretterjesztő előadást (angol nyelven).

CsatolmányMéret
PDF icon meghivo_elte.pdf1.04 MB

Hali nyitvatartás - vizsgaidőszak edition

A vizsgaidőszakra való tekintettel korlátozattan lesz nyitva az Északi Hallgatói Iroda (0.75).

KEDD: 12:00-15:00 és CSÜTÖRTÖK: 12:00-15:00

Oldalak

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.