Kollégium

Sziasztok!

Először is gratulálni szeretnék, hogy felvételt nyertetek az Egyetemünkre.

Elsőévesként nektek is lehetőségetek van az ELTE kollégiumaiba jelentkezni, összesen 7 szociális és 2 szakkollégium vár titeket:

1.      Ajtósi Dürer sori Kollégium

2.      Damjanich utcai Kollégium
(bár ebbe a 2 kollégiumba csak pár embert vesznek fel TTK-ról)

3.      Kerekes utcai Kollégium

4.      Kőrösi Csoma Sándor Kollégium

5.      Nagytétényi úti Kollégium

6.      Nándorfejérvári úti Kollégium

7.      Vezér úti Kollégium

és a két, TTK-sokat is váró szakkollégium:

1.      Bolyai Kollégium

2.      Eötvös József Collegium

 

A kollégiumi jelentkezés elektronikus úton, a tanulmányi rendszerben (Neptun) történik.

A felvételi kezdete július 27. 8:00, melyet neptunkódotok birtokában tudtok elindítani, a jelentkezés határideje augusztus 8. 18:00. A jelentkezési űrlapon nyilatkoznotok kell saját szociális helyzetetekről, tanulmányi és sporteredményeitekről, illetve családtagjaitok státuszáról, keresetéről. Az űrlapon kitöltött adatok hitelesítésére igazolásokat kell majd feltöltenetek, melyek közül a legfontosabb az önkormányzati igazolás, ennek hiányában sajnos nem tudják majd elfogadni a pályázatotokat. Ezen felül figyeljetek az igazolások érvényességére. Amennyiben bármely dokumentum, vagy megadott adat javításra szorul, azt megtehetitek augusztus 10. 08:00 órától augusztus 15. 18:00 óráig. Az eljárás eredményéről  a tanulmányi rendszerben fognak értesíteni augusztus 18-án.

Minderről az alábbi felvételi ügyrend alapján tájékozódhattok.

Az esetleges elutasító döntés ellen a Hallgatói Jogorvoslati Bizottságához lehet fellebbezni. A fellebbezés pontos módjáról a Kollégiumi Felvételi Bizottság az elutasító határozatban részletesen tájékoztatja az érintetteket.

Ha csak később szándékoztok kollégiumba jelentkezni, a tanév folyamán lehetőségetek van a várólistás felvételire is. Erre a jelentkezés folyamatos, de KÜLÖN kell beadni a kérvényt, ha nyáron már felvételiztetek, és nem sikerült, most újra fel kell tölteni a megfelelő igazolásokat.

 

A szakkollégiumi jelentkezés mindettől eltérő. Ezen intézmények a tanulmányi eredményeket veszik figyelembe, felvételijük egyedi. Pályázni lehet bentlakásos és bejáró státuszra is. A kollégium a szakkollégisták számára előadásokat hirdet az egyetemi kurzusokon felül.

 

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.