KOLLÉGIUMI FELVÉTELI - elsőéves BSc-sek és MSc-sek számára

Elsőként engedd meg, hogy a Kollégiumi Hallgatói Önkormányzat nevében gratuláljak sikeres felvételidhez az Eötvös Loránd Tudományegyetemre. Az alábbiakban néhány nagyon FONTOS információt szeretnék Veled megosztani az ELTE egyetemi kollégiumaiba történő jelentkezéshez.

A kollégiumi jelentkezés teljes mértékben elektronikus úton történik a http:/kollegium.elte.hu oldalon, melynek határideje 2010. augusztus 2. 9 órától augusztus 11. 18 óráig. A jelentkezők szociális helyzet alapján felállított rangsor szerint kerülnek be az ELTE kollégiumaiba, ezért fontos, hogy bizonyos igazolásokat minél előbb, már a szakfelvételi engedély kézhezvétele előtt beszerezzetek, ilyenek például:

Szülők kereseti igazolása

A kollégiumi felvételi eljárás során nyilatkoznod kell szüleid nettó havi jövedelméről. Amennyiben szüleid alkalmazottak, a munkáltató által kiállított, HÁROM hónapnál nem régebbi keresetigazolást kell feltöltened, melynek tartalmaznia kell a munkáltató adatait (cég neve, adószáma, cégjegyzékszáma, telephely címe), a munkavállaló adatait, valamint a kiállítástól visszaszámított három hónap nettó átlagjövedelmét.

APEH igazolás

Amennyiben szüleid vállalkozók, illetve saját vagy közeli hozzátartozó vállalkozásában alkalmazottak, akkor az APEH által kiadott jövedelemigazolást kell feltölteni a szülő előző évi jövedelméről.

Munkanélküliségről szóló igazolás

A helyileg illetékes Munkaügyi Központ által kiállított regisztrált munkanélküliségről szóló HÁROM hónapnál nem régebbi igazolás. Az igazolást abban az esetben is be kell szerezned, ha a hozzátartozó nem részesül semmilyen támogatásban.

Önkormányzati igazolás

A felvételi eljárás során nyilatkoznod kell a Veled egy háztartásban élők számáról. Ezt a települési önkormányzat által térítésmentesen kiadott, HÁROM hónapnál nem régebbi igazolás segítségével teheted meg, melyen szerepel minden a lakcímeden bejelentett személy neve, születési dátuma.

FONTOS, hogy minden az önkormányzati igazoláson szereplő személyt fel kell tüntetned a felvételi adatlapon, valamint jövedelmükről, státuszukról nyilatkoznod kell.

Nyugdíjas eltartó, hozzátartozó

Nyugdíjas eltartó, hozzátartozó esetén az év elején a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által kiküldött „Tisztelt Ügyfelünk” megszólítású zöld színű igazoló lapot kell feltölteni az adatlaphoz, melyen fel van tüntetve a nyugdíj összege, és a jogosult neve.

Rokkant nyugdíjas hozzátartozó esetén, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság igazolása mellett, csatolni kell az orvosi határozatot, amin a százalékos arány illetve a kategória is fel van tüntetve (50%, 67%, 100%)

A lakcímedre bejelentett nagyszülő(k), nyugdíját szintén fel kell tüntetned a jelentkezés során.

Tanuló testvér

Az általános, közép illetve felsőfokú oktatási intézménybe járó testvér illetve egy háztartásban élő személy után plusz pontokat kapsz a felvételi során. Ezért általános vagy középiskolába járó testvér esetén az oktatási intézmény által kiállított iskolalátogatási igazolást, felsőoktatási intézmény esetén a 2009/2010. tanév második félévére szóló hallgatói jogviszony igazolást kell beszerezned.

A fenti igazolásokon kívül, a jelentkező egyéni helyzetétől függően számos igazolást kérhet a rendszer, azonban ezek azok az igazolások, melyek beszerzése HOSSZABB IDŐT vehet igénybe. Javaslom, hogy amennyiben szükséges, ezen papírok beszerzését minél előbb kezd el, elhárítva a későbbiekben adódó kellemetlenségeket.

Amennyiben a jelentkezéssel kapcsolatban bármilyen problémád akad, vagy kérdésed van az igazolásokról és az elsős felvételi szabályairól, kattints az alábbi linkre:

http://kolhok.elte.hu/dokumentumok/kolhok-arculat
(vízszintes középre igazított branner a cikkbe beágyazva, a fenti linken)

Barátsággal:

Ribling Tamás
Elnök
ELTE Kollégiumi Hallgatói Önkormányzat

Hozzászólások

I have my own business <a href=" https://www.tca.nl/order-oxybutynin-online.pdf#nancy ">ditropan online</a> The rise comes as the company is fighting a $5 billion U.S.government lawsuit that accuses Standard & Poor's of misleadinginvestors by inflating credit ratings on risky mortgage-backedsecurities before the housing crash.

Please call back later <a href=" http://www.lczhi.com/how-long-can-you-take-tetracycline-for-acne.pptx#mask ">order tetracycline from mexico</a> Toyota spokeswoman Cindy Knight said Toyota has received reports of 21 "minor" accidents in the United States and three minor accidents in Canada. Two of the incidents involved what Toyota called minor injuries, such as bruises.

I'd like to pay this cheque in, please <a href=" http://www.optimsys.com/buying-valtrex-online-xml.pptx#offence ">valacyclovir hcl buy online t shirts</a> The York Potash project in northern England planned byLondon-listed Sirius Minerals would tap the world'sbiggest reserve of the mineral - polyhalite - and could, thecompany hopes, help open up a hitherto unexploited market.
<a href=" http://www.assuremalus.com/maximum-dose-of-cefixime-in-enteric-fever-oosterhout.pptx ">cefixime 400 mg vyvanse</a> "We have what is apparent to be a rush to arrest my client, a rush to a grand jury, and a rush to indict my client, Jason Lee," defense attorney Ed Burke Jr. said. "But what we don't have is a rush to judgment."

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.