környezettan

Az Egyesült Biológus Hallgatók Szövetsége magashegyi túrát szervez a Szörényi havasokba (Szárkő- és Godján-hegységekbe).
Ideje: 2014. augusztus 2-10.
Költsége: 4000 Ft
Részletek az EBiHal facebook oldalán: https://www.facebook.com/ebihalegyesulet
Részvételi szándékodat jelezd a facebook-eseményen:
https://www.facebook.com/events/1485467448364524/
vagy az alábbi e-mailcímen:
aeron@ttkhok.elte.hu

2013. szeptember 4–7. között az Eötvös Loránd Tudományegyetem ad otthont a „Hierarchical Flow Systems in Karst Regions” című nemzetközi szimpóziumnak. A konferencia célja, hogy összekapcsolja a karsztkutatást és a felszín alatti vízáramlások elméletét és gyakorlatát. A rendezvényre több mint 100 kutató jelentkezett 25 országból.

A konferenciát Tóth József, az Általános és Alkalmazott Földtani Tanszék címzetes egyetemi tanárának tiszteletére rendezik. A professzor volt az első, aki 1962–1963 között a felszín alatti vizek hierarchikus természetét analitikus vizsgálatokkal bizonyította Kanadában.
A rendezvényt kétnapos kurzus előzi meg (2013. szeptember 2–3.), amely a szimpózium két fő témakörének, a regionális felszín alatti áramlási rendszerek és a karsztrendszerek hidrogeológiai működésének elméleti és gyakorlati hátterével ismerteti meg a résztvevőket. A tanfolyamok PhD-kurzusként is felvehetők, az ELTE-s doktoranduszok ingyenesen látogathatják azokat.
A szimpóziumot a Hidrogeológusok Nemzetközi Szervezetének (IAH) Regionális felszín alatti vizek áramlásával foglalkozó (RGFC) és Karszt hidrogeológiai (KC) Bizottsága, a Barlangkutatók Nemzetközi Szervezetének (UIS) Karszt hidrogeológiai és szpeleológiai bizottsága szervezi. A konferencia elnöke Mádlné Szőnyi Judit, az Általános és Alkalmazott Földtani Tanszék egyetemi docense. A rendezvény a Természettudományi Kar Kari Tanácsától „Eötvös Conference in Science” minősítést kapott.
Részletes program

Időpont: 2013. szeptember 4–7.
Helyszín: ELTE TTK Gömbaula (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A)

forrás: elte.hu

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.