Sport hírek

Sportbiztos: Székely Gellért, e-mail: sportbiz@ttkhok.elte.hu
Fogadóórája: Északi Tömb Hallgatói Iroda (0.75)

 

Sportesemények és - rendezvények 2015/2016

 

Őszi szemeszter

Gólyatábori Sportkampány

2015. augusztus 18. - szeptember 3.

Helyszín: gólyatáborok

Gólya vagy? Akkor Neked még minden új! Ezért is indul el az ELTE-BEAC, az Egyetem sportegyesülete egy lelkes, tájékoztató körútra. Az Egyetem sportszervezőivel és sportösztöndíjasaival karöltve augusztus vége és szeptember eleje között sok-sok sportprogrammal a Te gólyatáborodba is ellátogatunk, bekapcsolódva a Karod sportnapjába. Amikkel készülünk: előadások, bemutatók, vetélkedők, bajnokságok. Találkozzunk a gólyatáborban, hogy már a tanév kezdése előtt kiválaszthasd, mit sportolnál szívesen az egyetemi évek alatt!

 

Sportolj kreditért – Általános testnevelés kurzusok kezdete

 2015. szeptember 7. - első tanítási nap

Neptun szerint

Sportolj kreditért!

Szeretnél bevinni az óráid közé egy kis testmozgást? Érdekes kurzust keresel? Nem tudod, mit válassz? A legjobb döntés a SPORT! Élj a lehetőséggel! Most széles körben választhatsz az ELTE általános testnevelés kurzusai közül. Oktatóink színvonalas és vidám hangulatú edzéseket kínálnak az ELTE összes hallgatójának! Több, mint 40 óra közül választhatsz! A kurzusokra a tárgyfelvételi időszakban van lehetőség jelentkezni. Keresd meghirdetett általános testnevelés óráinkat a Neptunban, VTN- kóddal!

ELTE Sporthét

2015. szeptember 7 - 11.

 BEAC, Bogdánfy úti ELTE Sporttelep

Az ELTE Sporthét a legjobb lehetőség, hogy megismerkedj az egyetem sportolási lehetőségeivel.  A nyílt hét folyamán minden edzésünk ingyen kipróbálható. Gyere és ismerd meg fiatal edzőinket, sportösztöndíjas hallgatóinkat és mozogj együtt gólyatársaiddal. A sportprogramok mellett nyereményjátékkal is készülünk! Megéri eljönni!

Részletekért látogass el a www.beac.hu oldalra és keresd Facebookon az ELTE Sport7 eseményét!

Őszi kari focibajnokságok

2015. szeptember 9-től (nevezési határidő: 2015. szeptember első két hete)

BEAC, Bogdánfy úti ELTE Sporttelep

Szervezz csapatot már a gólyatáborokban és nevezz az egyetem legnagyobb sporteseményére. Több mint 150 csapat méri össze tudását a pályán az ELTE focibajnokságában.

Facebook: ELTE-BEAC Futsal Bajnokság

Honlap: www.eltefoci.hu

 

Edzések az ELTE-BEAC-cal

2015. szeptember 14-től - folyamatosan, egész évben

lásd www.beac.hu „Mit sportoljak” menüpontja

Több, mint 40 sportág edzései kezdődnek el szeptember közepén. Gyere és mozogj együtt hallgatótársaiddal egész évben, fiatalos edzéseinken. Szinttől és előképzettségtől függetlenül várunk mindenkit. Fiúk, lányok, itt a helyetek!

Férfi Futsal NB2-es mérkőzések

I2015 szeptemberétől minden második hétfőn

 BEAC, Bogdánfy úti ELTE Sporttelep

Gyere és szurkolj az ELTE-BEAC férfi futsal csapatának, minden második hétfőn a Bogdánfy úti Sporttelepen 20 órai kezdettel.

Női Kosárlabda NB1-es mérkőzések

2015 októberétől minden második szombaton

Gabányi László Sportcsarnok, 1116 Budapest, Hauszmann Alajos utca 5.

Gyere és szurkolj Balogh „Bubu” Judit NB1-es BEAC női kosárlabda csapatának, minden második szombaton a Gabányi László Sportcsarnokban.

 

2015. szeptember 29.

XXIX. 5vös5km futóverseny

ELTE Lágymányosi Kampusz

 2015. szeptember 29-én 5 óra 5 perckor indul a már-már hagyománynak számító, idén XXIX. alkalommal megrendezett 5vös 5km futóverseny. A versenyen híres sportolókkal találkozhattok, bemelegíthettek az ELTE Aerobik edzőjével, a futás végén pedig frissítőkkel, egészséges finomságokkal várunk Benneteket. Lazításképpen  pedig izgulhattok a tomboláért és persze a helyezésekért. Gyertek, fussatok velünk, a barátokkal, a hallgatótársakkal! Ott találkozunk! High Five!

Az 5vös 5km hivatalos honlapja: http://eotvos5.elte.hu/

Az 5vös 5km hivatalos Facebook eseménye: XXIX. 5vös 5km.

Az 5vös 5km Facebook oldala: facebook.com/5vos5km

 

2015. december 11.
Éjszakai Sportnap
Helyszín: BEAC, Bogdánfy úti ELTE Sporttelep
Egy rendezvény, amiből a hallgatóktól és az öregdiákoktól kezdve az oktatókig és tanárokig mindenki kiveszi a részét és csapatokat alkotva barátságos mérkőzéseket játszik többféle csapatsportban: labdarúgásban, kosárlabdában, röplabdában. Garantáljuk, hogy akkor sem fogsz unatkozni, ha épp nincs mérkőzésed. Hogy miért? Gyere és nézd meg! Zenekarok, játékok, edzések, küzdősportok, életmód-tanácsadás és még sok minden más!

 

Tél

Téli focibajnokságok

2015. december elejétől (nevezési határidő: 2015. november vége)

BEAC, Bogdánfy úti ELTE Sporttelep

 

Egyetemi futball bajnokságunk több mint ezer fiú és lány hallgatónak adja meg a lehetőséget, hogy hétről-hétre mérkőzéseken mutassák meg tudásukat. A három ligából és ligánként számos osztályból álló bajnokság legjobbjai évről-évre az ELTE Bajnokok Ligáján mérik össze tudásukat, magas színvonalú mérkőzéseken, komoly díjazás mellett. Toborozzatok csapatot és nevezzetek Ti is!

Facebook: ELTE-BEAC Futsal Bajnokság | Honlap: www.eltefoci.hu

 

 

Tavaszi Szemeszter

2016. február 8. - első tanítási nap

Sportolj kreditért -Általános testnevelés kurzusok kezdete

Helyszín: NEPTUN szerint

2016. február 15-től - folyamatosan, egész évben

Edzések az ELTE-BEAC-cal

lásd: www.beac.hu

 

2016. március eleje
Kárpát-medencei Egyetemek Kupája
Helyszín: BEAC, Bogdánfy úti ELTE sporttelepGyere és szurkold végig a hétvégét velünk az egyik legnívósabb sporteseményünkön, a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján! Évente kerül megrendezésre a futsal sportban az ELTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat, az egyetem részönkormányzatai és az ELTE-BEAC egyesület támogatásának és operatív közreműködésének köszönhetően. Ezen a hétvégén számos csapat érkezik hozzánk, többek között Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből és Újvidékről hogy elnyerjék a KEK kupát. Nézzük együtt a Titánok harcát, találkozzunk az első sorban!

 Részletek: http://kek.elte.hu/ 

2016. március elejétől (nevezési határidő: 2016. február közepe)
Tavaszi Kari Focibajnokságok
Helyszín: BEAC, Bogdánfy úti ELTE sporttelep
 

2016. április
ELTE FIT Night4

 Helyszín: BEAC, Bogdánfy úti ELTE Sporttelep

Látogass el Te is az ELTE FIT Night rendezvényre és vegyél részt az éjszakába nyúló sportolási élményekben. Minden ami fitness, minden, ami mozgás, garantált jó hangulat és kikapcsolódás vár a számos mozgásformát felvonultató eseményen. Ha eddig még nem tetted, itt megismerheted és kipróbálhatod milyen sportolási lehetőségeket tartogat számodra az egyetem. Egyetemi és főiskolai hallgatóknak a sportprogramok ingyenesek! Számos előadás, színpadi bemutató, híres és eredményes sportoló, ingyenesen kipróbálható edzések és edzésmódszerek várják az érdeklődőket. Az estét zenés mulatság zárja a Szertár Büfében. Regisztrálj előre: fitnight.eltesport.hu

2016. április
XXVI. Szarvasűzők 2016

Helyszín: Eger - Miskolc, Egyetemváros


A Miskolci Egyetem által szervezett nagysikerű, vadregényes tájegységeken keresztül haladó váltófutó versenye, mely magabiztosan érdemelte ki a MEFOB címet. 

2016. április-május
Tavaszi sportkampány

Helyszín: ELTE karok, kollégiumok


A tavasz folyamán az ELTE-BEAC 40 sportággal végiglátogatja az ELTE kari és kollégiumi napjait. Minden helyszínen érdekes és mozgalmas programokkal várunk, legyen szó egy belvárosi kampuszról vagy egy külvárosi kollégiumról. Ha még nem csatlakoztál az ELTE sportos csapatához, akkor itt megtudhatsz mindent, a sportolási lehetőségekről!

 

2016. május 1.
Sárga70 Teljesítménytúra
Helyszín: Budai hegység, indulás Hűvösvölgyből

 Újabb nagy tömegeket megmozgató Sárga Teljesítménytúra az ELTE-BEAC természetjárói szervezésében. A Budapest közeli fantasztikus tájakon kanyargó kalandra Téged is szeretettel várnak a szervezők! Kezdőknek és gyakorlottabb túrázóknak egyaránt változatos kihívásokat kínálunk! A program egyben a Budapest Kupa része is. ELTE-seknek a nevezés ingyenes. Egyedi névre szóló oklevéllel és kitűzővel ismerjük majd el teljesítményed és további meglepetésekkel is készülünk!

Facebook: ELTE-BEAC Természetjárás

 

2016. május eleje 17:05
XXX. 5vös 5km
Helyszín: ELTE TTK, Északi és Déli Tömb közötti, Duna felőli parkoló
Az 5vös 5km az ELTE legnépszerűbb futóversenye és egyben az egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező sportrendezvénye is. Az egyetem minden karáról érkeznek a futást kedvelők, sőt más budapesti egyetemekről is vannak résztvevők Az első 450 befutó ajándék pólót kap. Keresd a kiírást és 5vözd a szellemi erőnlétet a fizikaival! Bővebb információk és nevezés: eotvos5.elte.hu

 

Sportolási lehetőségek

 

1. Általános testnevelés

Az ELTE TTK-n a BSc/MSc rendszerben nincs kötelező testnevelés, ennek ellenére NEPTUN-ban meghirdetett Általános Testnevelés kurzusokra bárki jelentkezhet. Ezekért az órákért az ELTE Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézete a felelős. Ez egységesen 6000Ft/félév, és 1 kredit jár érte. Az órák helyszíne a BEAC csarnok (1117 Budapest, Bogdánfy utca 10.), Mérnök utcai Sporttelep (1119 Budapest, Mérnök u. 35.), a KCSSK (1118 Budapest, Dayka Gábor utca 4), és a PPK Izabella utcai tornaterme (1064 Budapest, Izabella u. 46.). A választható sportágak félévente változnak, de ami általában mindig van: labdarúgás, kosárlabda, röplabda, triatlon, tartásjavító kondi, gerinctorna, zenés gimnasztika, spinning. 

2. Sportösztöndíjasok edzései

A másik fontos és hallgatók számára legkönnyebben elérhető sportolási lehetőség a sportösztöndíjasok által tartott edzések. A sportösztöndíjas olyan hallgató, aki a saját sportágában csapatot szervez, edzi és versenyezteti őket. Az ilyenfajta edzés ingyenes, bár nem jár érte kredit. Sportösztöndíjasok edzései, elérhetőségei: http://www.beac.hu/sportolni-szeretnek/

Sportszervező kerestetik!
Imádod a sportot és közben szeretsz hallgatótársaidért is tenni? Szívesen ugrasz a mélyvízbe és a kommunikációval sem állsz hadilábon? A sportcsoport csak Rád vár! Írj egy levelet a sportbiz@ttkhok.elte.hu-ra!;)
További hasznos linkek:
Mit sportoljak, avagy ne csak tanulj, mozdulj is! – http://www.beac.hu/wp-content/uploads/2013/05/ELTE_SPORTKISOKOS_2015.pdf Hol sportoljak? – http://elteonline.hu/sport/sportletesitmenyek/

Hozzászólások

Good crew it's cool :) <a href=" http://www.smbmobileleads.com/terbinafine-hcl-250-mg-tablet-price/ ">buy lamisil tablets</a> The following night we step over sleeping bodies in the train station to find our platform. Fortunately, a girl who works for the Santander call centre tells us exactly where to stand. Sure enough, the train arrives on time and we are outside our compartment. A whistle blows and the train chugs into the night, taking us again to the Thar Desert and the honey-coloured stone fort at Jaiselmer, built in 1152.
<a href=" http://www.factoriavoodoo.com/index.php/online-femvigor ">femvigor quem ja tomou</a> Sexy swimsuit model Kate Upton is the latest gorgeous gal to seductively eat a hamburger for Carl's Jr. 'Kate&#146;s probably the hottest girl we&#146;ve ever worked with,' declared ad agency 72andSunny's creative director Justin Hooper. 'We love each of the women we&#146;ve worked with, but there&#146;s something about Kate that&#146;s so All-American, so beautiful and very classic.'

Could I ask who's calling? https://imgur.com/2oV9JHp#romance frumil side effects Firstly, how long smartphone users have owned and used a device does not play a role

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.