ELTE-BEAC

Az 1898-ban alapított Budapesti Egyetemi Atlétikai Club, a BEAC, a Budapesti Tudományegyetem, az ELTE hivatalos sportegyesületeként több mint száz éve áll nyitva az aktív és egészséges életmód iránt érdeklődő polgárok előtt. Jelenlegi élvonalbeli sportolóinkra, valamint egykori világ- és olimpiai bajnokainkra ugyanolyan büszkék vagyunk, mint sok száz amatőr tagunkra, hiszen mindannyian közösen építettük és építjük tovább azt az eszmeiséget, melyet alapítónk, báró Eötvös Loránd egykoron megfogalmazott számunkra.

Eötvös Loránd hitvallását követve továbbra is küldetésünknek tartjuk a testkultúra fejlesztését és az egészséges életmód népszerűsítését, nem csak egyetemünk falain belül, de társadalmi szinten is hatást gyakorolva a jövő nemzedékek életére. A régi feladatok ellátása mellett korunk ugyanakkor más komolyabb kérdéseket is felvet, melyek mellett szintén nem mehetünk el szó nélkül. Sok változás, mint például a kisközösségek meggyengülése, a természeti környezetünk nagymértékű pusztulása új feladatokat, új kihívásokat jelent számunkra. Hiszünk benne, hogy a pozitív változásoknak belőlünk kell kiindulnia, értékeinkből, gondolatainkból és cselekedeteinkből.

A sport a kitartásra, környezetünk és egymás tiszteletére nevel. Megteremti a szellem és test harmonikus egységét, részévé tesz újra természeti és társadalmi környezetünknek. Visszavezet azokhoz az értékekhez, melyek hozzájárulhatnak közösségeink megerősítéséhez. A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club továbbra is ezekért a célokért dolgozik, és reményeink szerint hozzájárul az aktív és tudatos polgárokból álló sikeres magyar társadalom építéséhez.

Dr. Karácsony András
egyetemi tanár
a BEAC elnöke

Bővebb információért a BEAC hivatalos honlapját keresd: http://elteonline.hu/sport/elte-beac/

OLIMPIAI BAJNOKAINK:

dr. Prokopp Sándor
sportlövészet (Stockholm, 1912)
Az 1912-es stockholmi olimpiai játékokon a 300 m-cs hadipuska olimpiai bajnoka fekvő testhelyzetben. Az 1908-as olimpián nemzetközi tapasztalat nélkül vett részt, így helyezést nem tudott elérni. A következő olimpiai játékokra induló csapatba pedig mint tartalék került. Az esélyes amerikai Osburn és a norvég Skogan legyőzésével , azonban 97 pontos eredménnyel megszerezte az olimpiai aranyérmet. Élete végéig részt vett a sportlövészetben. 1913-ban a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) színeiben hadipuska-csapatbajnokságot nyert s még 1924-ben is válogatott volt.

http://www.mob.hu/champdata/details/id/25074/m/238
http://muzeum18ker.hu/prokopp-sandor/

Csík Ferenc
100 m gyorsúszás (Berlin, 1936)
http://gribedli.hu/csik/kivonat.html
http://hu.wikipedia.org/wiki/Csik_Ferenc

dr. Rajczy-Rasztovich Imre
kardvívás (Berlin, 1936)
http://www.halmay.hu/portal/faklya_pdf/rajczy_eletrajz.pdf
http://hu.wikipedia.org/wiki/Rajczy_Imre

Kovácsi Aladár
öttusa (Helsinki, 1952)
Máig a legfiatalabbként (még nem volt 20 éves) nyert 1952-ben olimpiai bajnokságot csapatban, egyéniben a 12. helyen végzett, 1955-ben csapatban világbajnok, egyéniben bronzérmes, 1958-ban második helyezett csapatban, egyéni 11.
Felnőtt egyéni bajnokságot nyert 1958-ban, előtte sorozatban ötször volt a téli öttusa egyéni aranyérmese, öttusacsapatban négyszeres, párbajtőrcsapatban kétszeres magyar bajnok. 52 öttusaversenyen indult, 25 esetben állt az egyéni dobogón.

Németh Angéla
gerelyhajítás (Mexikó, 1968)
http://hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A9meth_Ang%C3%A9la

 

Pályázatok:

  • Jó tanuló – jó sportoló pályázat
  • Sportszervező ösztöndíj pályázat
  • Kari sportpályázatok


Kapcsolat:

ELTE-BEAC Sportiroda
061-209-06-17

Simon Gábor
ELTE-BEAC ügyvezető
06-20-541-28-71

Móczik Alexandra
EHÖK sportügyi referens

 

Hozzászólások

comment3, http://filesczr.printmaniacs.ru/igra-prestolov4-skachat-torrent-besplatno.html игра престолов4 скачать торрент бесплатно, 8-DD, http://documentsmajo.renault-kolomna.ru/skachat-besplatno-film-cherez-torrent-aleksandr-makedonskij-ili-killer-mafii.html скачать бесплатно фильм через торрент александр македонский, или киллер мафии, cawdle, http://filesao.stop-skimmer.ru/drajvera-na-asus-eee-pc-x101ch-skachat-besplatno.html драйвера на asus eee pc x101ch скачать бесплатно, =-DDD, http://filesil.barniefilm1996.ru/svobodnaya-povozka-skachat-torrent.html свободная повозка скачать торрент, aogfp, http://fileser.cargoboss.ru/skachat-besplatnuyu-programmu-clear-mail-musor.html скачать бесплатную программу clear_mail_musor, kaq, http://filesxw.collinsave.ru/revolver-mp4-skachat-torrent.html револьвер мп4 скачать торрент, =[[, http://filesodt.rus-wind.ru/spin-tires-tech-demo-mody-skachat-besplatno.html spin tires tech demo моды скачать бесплатно, 656,

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.