2008/2009. évi elsős kollégiumi felvételi eljárás

Kedves leendő Hallgató társam!

Elsőként engedd meg, hogy a Kollégiumi Hallgatói Önkormányzat nevében gratuláljak sikeres felvételidhez az ELTE-re. Az alábbiakban néhány nagyon FONTOS információt szeretnék Veled megosztani az ELTE egyetemi kollégiumaiba történő jelentkezéshez.

A kollégiumi jelentkezés teljes mértékben elektronikus úton történik a http:/kollegium.elte.hu oldalon, melynek határideje 2008. augusztus 12. 18 óra. A jelentkezők szociális helyzet alapján felállított rangsor szerint kerülnek be az ELTE kollégiumaiba, ezért fontos, hogy bizonyos igazolásokat minél előbb, már a szakfelvételi engedély kézhezvétele előtt beszerezzetek:

Szülők kereseti igazolása.

A kollégiumi felvételi eljárás során nyilatkoznod kell szüleid nettó havi jövedelméről. Amennyiben szüleid alkalmazottak, a munkáltató által kiállított, HÁROM hónapnál nem régebbi keresetigazolást kell feltöltened, melynek tartalmaznia kell a munkáltató adatait (cég neve, adószáma, cégjegyzékszáma, telephely címe), a munkavállaló adatait, valamint a kiállítástól visszaszámított három hónap nettó átlagjövedelmét.

A kereseti igazolás kitöltését segíti az Egyetemi Kollégium hivatalos formanyomtatványa, mely megtalálható a kollegium.elte.hu-n a „Dokumentumok”, azon belül a „Felvételi a 2008/2009. tanévre” menüponton belül.
Figyelem a felvételi bírálat során a nem megfelelő adatokat tartalmazó kereseti igazolás helyett a kitöltött ELTE formanyomtatvány feltöltése kérhető!

APEH igazolás.

Amennyiben szüleid vállalkozók, illetve saját vagy közeli hozzátartozó vállalkozásában alkalmazottak, akkor az APEH által kiadott jövedelemigazolást kell feltölteni a szülő 2007. évi jövedelméről.

Munkanélküliségről szóló igazolás.

A helyileg illetékes Munkaügyi Központ által kiállított regisztrált munkanélküliségről szóló HÁROM hónapnál nem régebbi igazolás. Az igazolást abban az esetben is be kell szerezned, ha a hozzátartozó nem részesül semmilyen támogatásban.

Háztartásbeliség.

Ebben az esetben, kizárólag a települési önkormányzat által kiállított HÁROM hónapnál nem régebbi igazolást kell beszerezni és feltölteni.

Önkormányzati igazolás.

A felvételi eljárás során nyilatkoznod kell a Veled egy háztartásban élők számáról. Ezt a települési önkormányzat által térítésmentesen kiadott, HÁROM hónapnál nem régebbi igazolás segítségével teheted meg, melyen szerepel minden a lakcímeden bejelentett személy neve, születési dátuma.

FONTOS, hogy minden az önkormányzati igazoláson szereplő személyt fel kell tüntetned a felvételi adatlapon, valamint jövedelmükről, státuszukról nyilatkoznod kell.

Nyugdíjas eltartó, hozzátartozó.

Nyugdíjas eltartó, hozzátartozó esetén az év elején a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által kiküldött „Tisztelt Ügyfelünk” megszólítású zöld színű igazoló lapot kell feltölteni az adatlaphoz, melyen fel van tüntetve a nyugdíj összege, és a jogosult neve.

Rokkant nyugdíjas hozzátartozó esetén, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság igazolása mellett, csatolni kell az orvosi határozatot, amin a százalékos arány illetve a kategória is fel van tüntetve (50%, 67%, 100%)

A lakcímedre bejelentett nagyszülő(k), nyugdíját szintén fel kell tüntetned a jelentkezés során.

Tanuló testvér.

Az általános, közép illetve felsőfokú oktatási intézménybe járó testvér illetve egy háztartásban élő személy után plusz pontokat kapsz a felvételi során. Ezért általános vagy középiskolába járó testvér esetén az oktatási intézmény által kiállított iskolalátogatási igazolást, felsőoktatási intézmény esetén a 2007/2008. tanév második félévére szóló hallgatói jogviszony igazolást kell beszerezned.

A fenti igazolásokon kívül, a jelentkező egyéni helyzetétől függően számos igazolást kérhet a rendszer, azonban ezek azok az igazolások, melyek beszerzése HOSSZABB IDŐT vehet igénybe. Javaslom, hogy amennyiben szükséges, ezen papírok beszerzését minél előbb kezd el, elhárítva későbbiekben adódó kellemetlenségeket.

Amennyiben a jelentkezéssel kapcsolatban bármilyen problémád akad, elérhetsz minket e-mailben a segitseg@kollegium.elte.hu címen, vagy telefonon, az alábbi időpontokban:

Ribling Tamás (06-20-522-6987, 13 órától 19 óráig)
Ottucsák Melinda (06-30-590-7786, 17 órától 22 óráig)
Bökönyi Eszter (06-70-944-6465, 9 órától 15 óráig)

A felvételi ideje alatt a Kollégiumi Hallgatói Önkormányzat tisztségviselői bármiben rendelkezésetekre állnak, keress minket bátran!

Barátsággal:

Ribling Tamás
Elnök
ELTE Kollégiumi Hallgatói Önkormányzat

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.