Meghívó Alakuló Küldöttgyűlési ülésre - 2022. 05. 14., szombat, 10:00, Kari Tanácsterem

Tervezett napirend:

1) Bejelentések
2) Személyi kérdések
3) Egyebek

Az alakuló ülés sajátosságaival kapcsolatban az alábbiakra hívnám fel a figyelmet:

ELTE TTK HÖK Alapszabály

21. § (2) Az alakuló küldöttgyűlési ülés megnyitásával megszűnnek az addig érvényben lévő képviselői megbízatások. Az ülés megnyitáskor kezdődik el az új Önkormányzati ciklus.

26. § (2) A megválasztott képviselők mandátuma az alakuló küldöttgyűlési ülés kezdetével jön létre.

28. § (3) A megüresedett képviselői helyek póttagokkal feltöltésének módszeréről a 27.§ (7) bekezdése rendelkezik. Az alakuló küldöttgyűlési ülés kivételével nem számít hiányzásnak, ha a képviselő mandátuma kevesebb, mint 72 órával az ülés kezdete előtt keletkezett. Az alakuló küldöttgyűlési ülés esetén nem számít hiányzásnak, ha a mandátum az ülés megnyitása után keletkezik.

66. § (4) Az alakuló küldöttgyűlésen megválasztott tisztségviselők tisztségüket az önkormányzati ciklusra eső őszi szorgalmi időszak első hetét megelőző hét első napjától töltik be; amennyiben az adott tisztségviselői pozíció – vagy a megválasztott tisztségviselő feladatkörének megfelelő pozíció – a megválasztás időpontjában betöltetlen, úgy e tisztségviselő az önkormányzati ciklusra eső őszi szorgalmi időszak első hetét megelőző hét első napjáig megbízottként tölti be tisztségét.

70. § (2) A Küldöttgyűlés csak olyan személy pályázatát tárgyalhatja, aki a tisztségviselői poszt betöltését tárgyaló ülés hivatalos meghívójában szereplő kezdeti időpont előtt 72 – alakuló küldöttgyűlési ülés esetén 96 – órával benyújtotta pályázatát az adott tisztségre és azt a képviselőknek elektronikusan eljuttatta. Különösen indokolt esetben a testület ettől a rendelkezéstől kétharmados többséggel eltekinthet.

Amennyiben pályázatot nyújtanál be a TTK HÖK valamely tisztségére, akkor azt ide kattintva teheted meg. Az eddig benyújtott pályázatokat pedig ezen az oldalon olvashatod.
Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.