Lekics László elnöki pályázata 2019

A 2019-es választásokon két elnöki pályázat érkezett, Lekics László pályázatát alább olvashatjátok teljes terjedelmében. 

 

Lekics László

Horváth Luca

elnökjelölt

Somodi Csenge

Vigh Patricia

elnökhelyettes-jelölt

„Azokból a kövekből, melyek utunkba gördülnek, egy kis ügyességgel lépcsőt építhetünk.”
 
 Gróf Széchenyi István

Lekics László vagyok, harmadéves, nappali tagozatos matematika BSc hallgató, matematikai elemző szakirányon. Érettségimet a Keszthelyi Vajda János Gimnáziumban szereztem meg 2016-ban, és még ebben az évben elkezdtem felsőfokú tanulmányaimat itt az ELTE-n. Már a gimnáziumi éveim alatt is különösen érdekelt a matematika, így nem volt kérdés számomra, hogy milyen szakon szeretném folytatni tanulmányaimat. Tanáraim bíztatására az ELTE-t választottam, mely döntésemet azóta sem bántam meg.

Első évemben – a kezdetek kezdetén – jelentkeztem szakos képviselőnek a Küldöttgyűlésbe, és elvégeztem a mentorképzést is. Mind a mentorrendszer, mind a képviselőség hozzájárult ahhoz, hogy fejlődjek emberileg és szakmailag egyaránt. Egy szorult helyzet közepette, szakterületem bíztatására jelentkeztem az ELTE TTK HÖK Matematika Szakterületi Koordinátorának. Közel egy évig töltöttem be ezt a tisztséget. Ez idő után egy olyan közéletileg aktív szakterületet adhattam át, amellyel a közös munkát, remélem, utódom is legalább annyira élvezni fogja, mint amennyire én élveztem. A szakterületi koordinátori munka mellett többek között Matematika Intézeti Tanács delegáltként és TTK HÖK Választmányi delegáltként vettem részt a kar életében. Tagja voltam továbbá a kar Tanulmányi és Oktatási Bizottságának, a kar Jegyzetbizottságának és a Kari Fegyelmi Testületnek is.

Mindezen tapasztalatok és hallgatótársaimtól kapott pozitív visszajelzések vezettek e pályázat megírásához. A következő néhány oldalban elnökhelyettes jelöltem, Somodi Csenge bemutatkozása, majd közös terveink és céljaink olvashatóak. Szeretném, ha a jövőben mindezeket megvalósíthatnánk közösen a hallgatókért.

 

Somodi Csenge vagyok az ELTE TTK elsőéves, nappali tagozatos biológus mesterszakos hallgatója. A veszprémi Padányi Katolikus Gyakorlóiskolában végeztem a tanulmányaimat 8 évfolyamos gimnáziumi keretek között, ahol 2015-ben érettségiztem. Ebben az évben nyertem felvételt az ELTE-re biológus alapképzésre, 2018-ban pedig sikeresen le is diplomáztam. Jelenleg biológus mesterképzésen, azon belül Molekuláris, Immun-, és Mikrobiológia szakirányon tanulok. Másodéves alapszakos hallgatóként jelentkeztem először mentornak, ekkor kezdtem a közéletben tevékenykedni. Nagyon testhezálló feladatnak éreztem az elsőévesek segítését, mivel mindig is szerettem a közösség aktív tagjaként programokat szervezni, csapatot építeni. Az idei tanévben ismét tevékenykedtem mentorként, emellett biológia szakterületi képviselőként a Küldöttgyűlés, Kari Tanácsi delegáltként pedig a kari vezetés munkájában is részt vettem.

A TTK HÖK Alapszabálya szerint az elnökhelyettes feladata az elnök segítésén túl a Tisztségviselők munkájának koordinálása, ellenőrzése, valamint az Önkormányzat munkája iránt érdeklődő hallgatók segítése, és bevonása az érdekképviseleti munkába.

Fontosnak érzem, hogy a Tisztségviselők feladatkörei megfelelően körül legyenek határolva, hiszen csak így tudnak hatékonyan dolgozni, emellett fontos az elvárt feladatok közben a munkájuk ellenőrzése is. Célom, hogy minden segítséget megadjunk a Tisztségviselőknek, ami hozzásegíti őket a feladataik teljesítéséhez. Ahhoz, hogy a TTK HÖK hatékonyan működjön, elengedhetetlen a megfelelő kommunikáció, ezért fontosnak tartom, hogy mindenki részt vegyen egy közös kommunikációs tréningen, valamint, hogy minden jelentősebb HÖK által rendezett esemény előtt személyesen is találkozzunk a teendők megbeszélése végett. A gördülékeny, csapatszintű munkához elengedhetetlen a jó közösség, amit különböző közös szabadidős programok keretében építhetnénk.

Ahhoz, hogy a hallgatók érdeklődését felkeltsük az Önkormányzat munkája iránt, fontosak a bevonónapok, és a különböző HÖK által szervezett szabadidős programok, valamint egy jól felépített marketing stratégia mind a tanárok, mind a hallgatók felé.

A fent említett célok hatékony együttműködéssel könnyen megvalósíthatók, és nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a Hallgatói Önkormányzat megítélése javuljon hallgatói és oktatói részről is, valamint, hogy mind szívesen dolgozzunk együtt egy jó csapat részeként.

a teljes pályázat

 

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.