Jeges Viktor Péter elnöki pályázata 2021

A 2021-es választásokon egy pályázat érkezett, alább olvashatjátok teljes terjedelmében. 

 

Jeges Viktor Péter

elnökjelölt

Vígvári Cseperke

elnökhelyettes-jelölt

"Az elmés mondások többnyire ismétlések."
-Voltaire

Jeges Viktor Péter (AOP98E) vagyok, 1998. 02. 23-án láttam meg a napvilágot Budapesten. Tanulmányaimat Budapesten végeztem, a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban, majd 2016-ban nyertem felvételt az ELTE TKK Fizika BSc szakjára, az idei évben kezdem a Fizikus MSc képzést. Jövőben célom, hogy minél többet megismerhessek e tudományterületből, láthassam, érthessem a fizika jelenlegi élvonalába tartozó kutatásokat, esetleg egyszer még én is hozzájárulhassak a világ mélyebb megértéséhez.

Az ELTE TTK Hallgató Önkormányzatban végzett munkám a 2017-es mentorrendszerben indult, itt mentor voltam, rákövetkező évben mentorfelelős, majd a 2019-es gólyatábor hallgatói főszervezője. Ezzel párhuzamosan az Önkormányzat Küldöttgyűlésének póttagjává választottak másodéves koromban, később bekerültem a Küldöttgyűlésbe, majd az azt követő két ciklusban képviselővé választottak. Bár Tisztségviselői pozíciót sosem töltöttem be, mindig igyekeztem minél mélyebben átlátni az Önkormányzat működését, keresni azon területeket, ahol érdekképviselet útján a hallgatóságot különböző előnyökhöz tudjuk juttatni. Elődöm mandátumának megszűnése után 2020. 07. 07-én az Önkormányzat Küldöttgyűlése ügyvivő elnöknek választott, majd a 2020/2021-es ciklus alatt az elnöki pozíciót töltöttem be.

A hallgatói érdekképviselet létét, annak törvényben rögzített garanciáját egy rendkívül fontos dolognak tartom. Az egyetem intézményére szeretek úgy tekinteni, mint egy szellemi műhely, ahol az egyetem minden polgára azon fáradozik, hogy saját és társai tudását bővítse, a választott tudományterülete keretei közt létrejött tudásmennyiséget bővítse. Mint ilyen közösség, fontos, hogy minden tag szava hallatsszon, a hallgatók részéről ezt a szerepet, az oktatói gárda felé egyfajta hangosbeszélőként a Hallgatói Önkormányzat látja el. Itt fontos megjegyeznem, hogy az ELTE TTK Hallgatói Önkormányzat mi vagyunk mind, akik egyetemünk ezen karán tanulunk, s mint ilyenek, részei vagyunk az ELTE Hallgatói Önkormányzatának is.

Ennek megfelelően, megválasztásom esetén én is igyekezni fogok az érdekképviseleti munkát minél közelebb hozni minden hallgató számára, hiszen önrendelkezésünk olyan kincs, amelyet csak így tudunk megőrizni és tartalommal megtölteni, ez mindannyiunk közös feladata. Keressetek engem is bátran, igyekszem minden kérdést legjobb tudomásom szerint megválaszolni.

Vígvári Cseperke (FEKD41) vagyok, negyedéves, kémia- természetismeret és környezettan osztatlan tanárszakos hallgató. 2017-ben érettségiztem Nyíregyházán, a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban, majd ebben az évben felvételt nyertem és meg is kezdtem a tanulmányaimat az ELTE Természettudományi karán.

2018 tavaszán kezdtem jobban belefolyni az egyetemi közéletbe, ugyanis a Tétékás Nyúz fotósa lettem. Ennek köszönhetően bepillantást nyertem több kari szintű rendezvénybe, illetve a mentorrendszerrel is megismerkedtem. Az utóbbi annyira megtetszett, hogy következő tanévben jelentkeztem is mentornak, majd be is válogattak. Szerencsére sikerült egy jó utánpótlás csapatot összeszedni, összekovácsolni. Ebből kifolyólag arra jutottam, hogy szeretném folytatni velük a közös munkát, így következő évben a mentorfelelősük lettem.

2020/2021-es tanévben megválasztottak mentorkoordinátornak és jelenleg törekszem arra, hogy az online helyzet ellenére is motivált és felkészült mentorok kerüljenek ki a képzésből.

Mindvégig az motivált, hogy az újonnan érkezők ne érezzék magukat elveszve, hamar megtalálják a maguk helyét az egyetemen, és sikeresen összekovácsolódjanak, hiszen egy közösséghez tartozva a tanulmányainkat is jóval gördülékenyebben és szívesebben végezzük. Fő célom az is, hogy a hallgatók könnyedén beintegrálódjanak az egyetem érrendszerébe és a tanulás mellett a kapcsolatok kiépítése is akadálymentes legyen

a teljes pályázat

 

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.