Tankörök - launched in 2017

Kedves elsőévesek, mentorok!

A tankörökről szeretnék néhány szót szólni. Először is azzal a klisének hangzó mondattal kezdeném, hogy minden kezdet nehéz. Az idei gólyák különösen nehéz helyzetben vannak, hiszen nem csak az egyetemi életre való átszokással, de a tankörök új rendszerével is szembe kell nézniük. Az utóbbi hetekben inkább a  negatívumok, a nehézségek kerültek előtérbe a tankörökkel kapcsolatban, azonban nem szabad azt sem elhallgatni, hogy miért is jött létre ez a rendszer.

A tankörök koncepciója egymás kölcsönös segítésében gyökeredzik. Az ötlet a magas lemorzsolódási arány miatt fogalmazódott meg a kar vezetésében és a HÖK-ben. A kisebb csoport létszámokkal, valamint azzal, hogy egy csoport hallgatói több kurzust is együtt végeznek egy szorosabb közösség kialakulását szorgalmazzuk elősegíteni. Így a hallgatók tudják egymást kölcsönösen segíteni egy tárgy elvégzésében. Erre jó példaként szolgálnak a tanárszakokon jellemző kisebb közösségek, ahol ez a rendszer önszerveződötten működik.

Tudjuk, hogy az új rendszert megszokni és abba integrálódni még nehézkes folyamat. Azonban a Tanulmányi osztály összes munkatársa gőzerőkkel dolgozik azon, hogy mihamarabb olajozottan működjön a rendszer. Szeretném kérni a türelmeteket, mivel ez az újítás  értetek, hallgatókért, gólyákért született.

A csoport beosztásokkal kapcsolatban szeretném a figyelmet felhívni arra, hogy az egymás közötti cserére is csak a tanulmányi osztályon keresztül való kérvény leadásával van lehetőség. Aki esetleg nem vett még fel valamilyen tárgyat, az még e hét péntekig kérvénnyel megteheti.

Németh-Pratpál Mirtyll
Tanulmányi információkért felelős referens

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.