Ösztöndíj, ISZTK havi keret teljes kiköltése

Sajnálattal tájékoztatunk Titeket, hogy a keret szűkössége miatt az ‘Egyszeri tanulmányi versenyeken és konferenciákon való részvétel támogatása’ nevű ösztöndíjra leadott pályázatok június hónapban nem kerülhetnek 100%-os támogatásra, habár azt a pályázati kiírás lehetővé teszi. 

A megnevezett ösztöndíj az ISZTK (Intézményi szakmai, tudományos és közéleti ösztöndíj; 51/2007. (III. 26.) Korm. rendelet 10. § (4)) keret része, amibe számos ösztöndíj tartozik, többek között a rendszeres tudományos és rendszeres szakmai ösztöndíjak is (ELTE SZMSZ II. Kötet 93. § (3)). A Hallgatói Követelmény Rendszer előírja azt is, hogy az egyes típusú ösztöndíjakra a teljes keret mekkora része fordítható (ELTE SZMSZ II. Kötet 558. § (2))

Ez a keret nem teszi lehetővé, hogy az április vége óta beérkezett pályázatok (melyek közel 7 millió forint támogatást jelentenének) teljes mértékben kifizetésre kerüljenek anélkül, hogy a következő, őszi félévet ne érintse radikálisan. (A teljes ISZTK keret a 2017-es költségvetési évben, az az 10 hónapra circa 34 millió forint.)

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.