Erasmus Mundus

Az Erasmus Mundus Közös Mesterképzések (Erasmus Mundus Joint Master Degrees) célja, hogy az európai felsőoktatási intézmények kimagasló színvonalú – közös, kettős vagy többes diplomához vezető – mesterképzéseket nyújtsanak a világ minden tájáról érkező hallgatók számára. Az Európai Bizottság a kiválasztott konzorciumok számára átalánytámogatást, a részt vevő hallgatóknak pedig ösztöndíjat, részvételi díj- és útiköltség-támogatást kínál.


• A kiválóság, a minőségfejlesztés az innováció és a nemzetköziesítés támogatása. 
• Az Európai Felsőoktatási Térség minőségének és vonzerejének növelése a világban. 
• A mesterszakon végzett hallgatók kompetenciáinak és készségeinek javítása, különös tekintettel a munkaerőpiaci elhelyezkedés esélyeinek növelésére.

Résztvevők köre

Mesterszakos hallgatók, a résztvevő intézmények személyzete, meghívott oktatók program- és partnerországokból. 
A hallgatók közvetlenül a képzést nyújtó konzorciumokhoz jelentkezhetnek – ezek aktuális listáját az Európai Bizottság a Végrehajtó Ügynökség honlapján teszi közzé. 


Az Európai Bizottság egy-egy Erasmus Mundus mesterképzés esetében évfolyamonként 13-20 hallgatói ösztöndíjat és 4 meghívott oktatót biztosít. Ezen túl lehetőség nyílik további 4 hallgatót fogadni a pályázat kiírója által kiemeltként kezelt országokból. 


A hallgatók képzése a konzorcium legalább két programországbeli felsőoktatási intézményében zajlik. Ezen túl lehetőség van a program- vagy a partnerországok további intézményeiben tanulmányokat folytatni, kutatni, szakdolgozatot készíteni, szakmai gyakorlaton részt venni.

További információk a következő weboldalakon érhetőek el:

http://mastertema.eu/

http://eacea.ec.europa.eu/erasmus_mundus/results_compendia/selected_projects_action_1_master_courses_en.php

 

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.