TTK DÖK felépítés

A TTK DÖK legfőbb döntéshozó szerve a Küldöttgyűlés, amit a közvetlenül választott képviselők alkotnak.  A Küldöttgyűlésnek az alábbi tisztségekre kell megfelelő embert választania, akár a képviselők közül, de nem feltétlenül:

Elnök: a TTK DÖK operatív vezetője. Tipikusan ő az aki egyeztet a Kari vezetéssel, ezért a Dékáni Tanács meghívottja. A Dékáni Tanács általában havonta egyszer, a Kari Tanács előtt van, negyed egytől.

Kari Tanács (KT) delegáltak (kettő fő): A TTK Kari Tanácsába a doktoranduszok két képviselőt küldhetnek. A Kari Tanács minden hónap második szerdáján 14 órától szokott ülésezni.

Természettudományi Doktori Tanács (TDT) delegált (egy fő): A doktori ügyek legfőbb szerve a karon, ahova egy képviselőt küldhetnek a doktoranduszok. A TDT körülbelül félévente kétszer szokott ülésezni.

EDÖK Küldöttgyűlés (KGY) (három fő): A TTK három képviselőt küldhet az Egyetemi Doktorandusz Önkormányzat Küldöttgyűlésébe (ez a Küldöttgyűlés a TTK DÖK Küldöttgyűlése felett van, mint ahogy a Kari Tanács felett a Szenátus). EDÖK KGY-t félévente kétszer kell tartani.

EDÖK Ellenőrző Bizottság (EB) (egy fő): Az összes karnak egyetlen ellenőrző bizottsága van, ahova minden kar egy főt delegál. EDÖK Küldöttgyűlési tag vagy a TTK DÖK elnöke nem lehet egyben az EB delegált is. Az EDÖK EB szükség szerint ül össze.

Az EB-ség kivételével a dolgok nem összeférhetetlenek, azaz praktikus felosztásban az elnök egyben az egyik Kari Tanács delegált és az egyik EDÖK KGY delegált, valamint a TDT delegált is. Egy második ember a másik KT delegált és EDÖK KGY tag valamint egy harmadik ember az utolsó EDÖK KGY delegált. Így az EB-vel összesen minimum négy főnyi feladat van a TTK DÖK-ben, a delegáltságokat ennél lehet jobban is teríteni, ha a Küldöttgyűlés úgy látja jónak.

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.