FULBRIGHT

Fulbright ösztöndíj

A Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság meghirdette 2017/2018-as tanévre szóló ösztöndíjait. Fulbright ösztöndíjra azok a magyar állampolgárok pályázhatnak, akik felsőfokú végzettséggel, valamint megfelelő szintű angol nyelvtudással rendelkeznek és az Amerikai Egyesült Államokban szeretnének továbbtanulni.

Az ösztöndíj továbbtanulási illetve kutatási lehetőséget biztosít több tudományterületen vagy művészeti ágban fokozatot nem adó (Non-Degree) egyetemi képzésben vagy fokozatot adó (Master’s, PhD vagy DLA) egyetemi képzés első tanévében, illetve PhD-fokozat megszerzéséhez kapcsolódó kutatás (Visiting Student Researcher) céljából. A pályázók az Egyesült Államok bármelyik egyetemét választhatják.

Az ösztöndíjak maximális időtartama egy tanév (9 hónap), a Visiting Student Researcher kategória esetén (VSR) esetén átlagosan 6 hónap. Alapfeltétel a pályázott témában legkésőbb 2016. július 15-ig szerzett legalább BA/BSc szintű diploma. A pályázatok beadási határideje: 2016. május 23. 

Részletes pályázati kiírás és további információk a Fulbright Hungary honlapján olvashatók:

http://www.fulbright.hu/posztgradualis-hallgatoi-osztondijak/

 

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.